Blomkålssuppe med chorizo og hasselnødder

Kan du ikke finde nogle friske hasselnødder, så kan de enten udelades eller erstattes med tørrede hasselnødder eller mandler. Blomkålssuppen kan selvfølgelig også laves vegetarisk ved at udelade chorizo og bruge vand eller grøntsagsfond i stedet for hønsefonden.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1-2 chilier kan udelades
  • 1 stort blomkål (ca. 1 kg)
  • 2 persillerødder
  • 1,5 l hønsefond
  • Citronsaft
  • 3,5 dl fløde 38%

Topping

  • 250-300 g chorizo
  • 150 g friske hasselnødder
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Ordn grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker.
  • Varm en stor gryde op og sauter løg og chili i lidt olie til løgene begynder at blive blanke.
  • Tilsæt persillerødder og blomkål og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt hønsefonden og kog det op. Lad det simre i ca. 30 min. indtil blomkål og persillerødder er godt møre.
  • Blend det hele godt, tilsæt fløde og blend så suppen helt glat.
  • Smag blomkålssuppen til med salt, peber og citronsaft.

Topping

  • Skær chorizoen ud i mindre stykker og steg den i lidt olie.
  • Snit de friske hasselnødder fint, og hak persillen.

Noter

Anret blomkålssuppen med friske hasselnødder, stegt chorizo og lidt bredbladet persille på toppen. Dryp evt. lidt af olien fra panden, som chorizoen blev stegt på, udover og server evt. blomkålssuppen med lidt godt brød til.