Fyldt græskar med svinekød og salvie

Hvis ikke du kan få fat i helt små græskar, så kan du sagtens bruge et stort, og så bare bage det lidt længere og skære det ud ved servering.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Fyldt græskar med svinekød og salvie

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 porre
  • 2 tsk. tomatkoncentrat
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 0,5 dl vand
  • Et bundt salvie
  • 4 små eller 1 stort hokkaidogræskar

Bagte persillerødder med grønkålspesto

  • 12-16 små persillerødder
  • Et par kviste timian
  • 1-2 fed hvidløg
  • En god håndfuld frisk grønkål
  • ½-1 æble
  • Et skvæt olivenolie
  • Et skvæt æbleeddike

Sådan gør du

Fyldt græskar med svinekød og salvie

  • Hak løg, hvidløg, gulerødder og porre fint.
  • Brun svinekødet af i en sauterpande.
  • Tilsæt de hakkede grøntsager og steg dem godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege lidt.
  • Tilsæt vand og eddike og lad det koge ind til fyldet har en passende konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vask og skrub græskarerne godt og skær evt. pletter af.
  • Skær en smule af bunden, så de kan stå af sig selv.
  • Skær toppen af og udhul dem med en ske.
  • Krydr græskarerne indvendigt med lidt salt og peber og kom fyld i.
  • Læg lågene på og bag dem i 30-45 min. ved 200 grader indtil de er møre.

Bagte persillerødder med grønkålspesto

  • Skræl persillerødderne og skær dem ud i mindre stykker.
  • Vend dem med lidt olie, salt, peber, timian og hvidløg og bag dem i 30-45 min. ved 200 grader sammen med de fyldte græskar.
  • Hak i mellemtiden grønkålen fint og skær æblet ud i fine tern.
  • Giv det en tur i morteren sammen med olie og eddike.
  • Smag til med salt og peber og vend det rundt med de bagte persillerødder, når de kommer ud af ovnen.

Noter

Server de bagte græskar sammen med de bagte persillerødder med grønkålspesto.