Salat med andebryst, grønkål og granatæble

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 400 g andebryst
  • 1 økologisk appelsin, skal heraf
  • 2 æbler
  • Grønkål
  • ½ granatæble
  • 30 g græskarkerner
  • 1 tsk. sennep
  • Æbleeddike
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Rids fedtet på andebrysterne og riv skallen af appelsinen udover.
  • Krydr andebrysterne med salt og peber og giv dem et stænk olivenolie.
  • Masser salt, peber og appelsinskal godt ind i andebrysterne og sæt dem til side.
  • Skær æblerne ud i mindre stykker og vend med et lille skvæt æbleeddike, så de ikke oxiderer.
  • Rens grønkålen godt og grundigt indtil den er helt rent, dryp den godt af og hak den fint.
  • Bank kernerne ud af granatæblet med f.eks. en grydeske og sæt dem til side.
  • Rist græskarkernerne af på en pande i lidt olie og krydr dem godt med salt. Hæld dem over på et stykke fedtsugende papir når de er stegt gyldne og sprøde.
  • Læg andebrysterne på en kold pande med fedtsiden ned og tænd på jævn varme.
  • Steg andebrysterne indtil fedtsiden er flot gylden, vend dem og sæt panden i en 150 grader varm ovn i ca. 5 min til andebrysterne har en kernetemperatur på ca. 54 grader.
  • Tag andebrysterne ud, tag dem af panden og lad dem hvile 5-10 min.
  • Lav en dressing ved at piske 1 tsk. sennep, 1 spsk. æbleeddike og 3 spsk. olivenolie godt sammen.
  • Vend grønkål, æbler og granatæblekerner sammen med dressingen og drys græskarkerner udover.

Noter

Anret salaten på tallerkener. Skær andebrysterne ud i skiver og anret dem ovenpå salaten på tallerkenerne.