Panna cotta med skyr og passionsfrugt


0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 dl skyr
  • 3 dl piskefløde 38%
  • 2 blade husblas
  • 2 stænger vanilje
  • 40 g sukker
  • 4 passionsfrugter

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud af stængerne.
  • Kom vaniljekorn og de tomme stænger op i en gryde sammen med fløde og sukker.
  • Kog forsigtigt op under omrøring og tag det af varmen så snart det koger.
  • Lad det stå og trække 5-10 min. inden du tager de hele vaniljestænger op.
  • Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min. og rør det ud i fløden, når den har stået og trukket lidt.
  • Når husblassen er smeltet, piskes skyren ud i og massen fordeles i 4 serveringsskåle.
  • Sæt skålene på køl i minimum 2 timer, så panna cottaen kan sætte sig.
  • Inden servering halveres passionsfrugterne og frugtkødet skrabes ud af skallen med en ske og fordeles oven på panna cottaerne.