Fiskeburger med sellerifritter og tatarsauce

Mørksejen kan selvfølgelig erstattes af en hvilken som helst anden hvid, mager fisk (f.eks. torsk, lyssej etc.). Gå gerne efter fileter, der ikke er alt for tykke, så burgeren ikke bliver for høj.
Ret: Hovedret
Køkken: Fastfood
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Fiskeburger

  • 2 modne avocadoer
  • 1 citron
  • 1 fennikel
  • Evt. lidt salat
  • 400 g mørksej i ca. 4 lige store stykker
  • 1-2 æg
  • Hvedemel
  • Rasp (gerne af den grove slags f.eks. panko)
  • 4 hjemmelavede burgerboller

Tatarsauce

  • 1 portion hjemmelavet mayonnaise
  • 1 lille rødløg
  • 2-4 spsk. kapers
  • 3-6 cornichoner
  • Et lille bundt bredbladet persille
  • Sennep
  • Citronsaft

Sellerifritter

  • 1 selleri
  • Olivenolie
  • Evt. et lille bundt timian citrontimian eller anden krydderurt

Sådan gør du

Fiskeburger

  • Skær avocadoen ud og pres godt med citronsaft udover, så den ikke oxiderer.
  • Snit fenniklen helt fint (f.eks. på en mandolin) og vend med lige dele citronsaft og olivenolie. Smag til med lidt salt og sæt til side.
  • Panér fisken: vend den først i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
  • Steg fisken i rigeligt smør på alle sider, så fileterne bliver flotte og gyldne. Stik evt. en stegenål i fisken i 3-5 sek. og mærk temperaturen på læben. Er den lun, så er fisken ved at være færdig.
  • Lun eller rist gerne burgerbollerne inden servering.

Tatarsauce

  • Hak rødløg, kapers, cornichoner og persille fint og rør det sammen med mayonnaisen. Mængderne er lidt på slum, så smag dig frem.
  • Smag tatarsaucen til med sennep og citronsaft og lad den gerne stå at trække minimum 30 min. på køl inden servering.

Sellerifritter

  • Skræl selleriet og skær det ud i grove stave.
  • Vend selleristavene med olivenolie, krydderurter, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 45 min.

Noter

Saml burgerne: kom tatarsauce, avocado og evt. salat i bunden af burgerbollerne, kom fisken oven på og krydr med salt. Lad fenniklen dryppe af på et stykke køkkenrulle inden den kommes oven på den sprøde fisk. Smør låget med tatarsauce, luk burgeren og server med sellerifritter, tatarsauce og en kold øl!