Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål

Jeg lavede som sagt torsken i Morsøs Forno, men retten kan sagtens laves i en almindelig ovn. Derudover kan opskriften selvfølgelig laves med andre typer kål og rødder, ligeså vel som man også kan bruge andre typer lys og mager fisk.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 600 g torskefilet i 4 tykke og ensartede stykker
  • 1 kg blandede rødder (pastinakker, persillerødder, gulerødder)
  • Et bundt timian
  • 500 g grønkål
  • ½ liter piskefløde 38%
  • 1 øko. citron
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Salt torskefileterne og sæt dem til side.
  • Skræl og skær rødderne ud i halve eller kvarte på langs.
  • Brun rødderne af på en varm pande i rigeligt smør sammen med et par kviste timian.
  • Tag rødderne af varmen og sæt dem til side.
  • Rib og rens grønkålen grundigt og riv den i grove stykker.
  • Damp grønkålen mør i en gryde i ca. 5 min. og hæld vandet fra.
  • Tilsæt fløden og lad det koge ind til det tykner lidt.
  • Smag den flødestuvede kål til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg torskefileterne oven på rødderne og sæt panden i en 200 grader varm ovn (eller en varm udeovn).
  • Bag fisken i ca. 7-10 min. afhængig af, hvor store fileterne er. Mærk på torsken for at tjekke om den er færdig. Den er færdig, når den føles fjedrende og flager nemt.

Noter

Anret den cremede grønkål på (varme) tallerkener, fordel rødderne ovenpå og læg torsken på til sidst.