Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Ønsker man en lidt fyldere servering kan du evt. tilsætte et hakket hårdkogt æg til vinaigretten.
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 6 hvide asparges
  • 3 spsk. olivenolie af den gode slags
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijionsennep
  • 2 spsk. kapers
  • 1 håndfuld blandede urter fra skoven

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned og skær ca. 1-2 cm. af bunden.
  • Kog de hvide asparges i saltet vand ved lav varme i 3-5 min. afhængig af tykkelsen. De er færdige, når de er møre, men stadig har bid.
  • Tag aspargesene op af vandet når de er færdige og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
  • Lav en vinaigrette ved at piske olivenolie, hvidvinseddike og dijonsennep godt sammen, så det tykner.
  • Tilsæt kapers og smag til med salt og peber. Kom evt. en lille håndfuld hakkede urter i. Jeg kom f.eks. lidt ramsløg og skvalderkål i.
  • Anret de hvide asparges på et fad, krydr med lidt salt og kom kapersvinaigretten over.
  • Pynt evt. af med lidt spæde friske urter.

Noter

De kogte hvide asparges med kapersvinaigrette smager skønt til et stykke lyst fisk. Ellers kan de også snildt spises som en forret.