Kyllingebryst sous vide med hvide asparges og parmesansauce

Har du ikke helt nok parmesanskorpe, så kan du sagtens bruge lidt reelt parmesanost. Har du ikke mulighed for at tilberede tilberede kyllingen sous vide, så kan du sagtens bare stege eller bage dem.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Parmesansauce

  • 8 dl god kyllinge-/hønsefond
  • 4 dl piskefløde
  • 80-100 g parmesanskorpe
  • 1 citron

Kyllingebryst sous vide og garniture

  • 4 kyllingebryster
  • 12 forårsløg
  • 12 hvide asparges
  • Et par kviste timian

Sådan gør du

Parmesansauce

  • Kom fond og parmesanskorper i en gryde og kog det ind til ca. det halve. Rør i det undervejs, så skorperne ikke brænder fast i bunden af gryden.
  • Tilsæt piskefløden og kog det ind til ca. det halve.
  • Fisk det der er tilbage af parmesanskorperne op og smag parmesansaucen til med salt og citronsaft.
  • Skum saucen op med en stavblender lige inden servering.

Kyllingebryst sous vide og garniture

  • Kom kyllingebrysterne i en vakuum-/lynlåspose sammen med et par kviste timian og en klat smør og tilbered kyllingebrysterne ved 61 grader i 1 time.
  • Skræl de hvide asparges og skær 1-2 cm. af bunden og sæt dem til side.
  • Rens forårsløgene og sæt dem til side.
  • Tag kyllingebrysterne op af posen og brun dem af på en varm pande i en god klat smør.
  • Når kyllingebrysterne har fået lidt farve tages de af panden.
  • Steg asparges og forårsløg af på den samme pande, mens kyllingebrysterne hviler.

Noter

Varm saucen godt igennem og skum den op med en stavblender lige inden servering. Server kogte nye danske kartofler til.