Panzanella - toscansk salat med brød og tomater


0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 100 g daggammelt brød
  • 4 modne tomater
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Lidt friskpresset citronsaft
  • 4-5 grønne asparges
  • Et lille bundt basilikum
  • En god håndfuld friskbælgede ærter
  • En lille håndfuld oliven (udstenede)
  • Friskhøvlet parmesan

Sådan gør du

  • Skær brødet ud i grove, mundrette stykker og kom det op i en skål.
  • Skær tomaterne ud i kvarte og skrab saft og kerner ud i en ny skål.
  • Skær tomatkødet ud i lidt mindre stykker og sæt dem til side.
  • Pisk tomatsaft-/kerner sammen med olivenolie og citronsaft. Mængden af olivenolie og citronsaft varierer alt efter, hvor store og saftige tomaterne er, så smag dig frem.
  • Smag dressingen til med salt og peber og vend den sammen med brødstykkerne.
  • Knæk bunden af de grønne asparges og vask dem godt. Skær dem i mindre stykker.
  • Riv basilikumen i mindre stykker og kom det op i skålen til brødet.
  • Vend resten af grøntsagerne sammen med brød og dressing og smag til med salt og peber.
  • Fordel salaten på to tallerkener og riv godt med parmesan udover.

Noter

Opskriften er mest af alt ment som inspiration, da grøntsagerne kan varieres alt efter, hvad du lige har liggende eller er i humør til. Og så er salaten selvfølgelig bedst i højsommeren, hvor tomaterne smager af mest.