Bønnesalat med tomater, mozzarella og basilikum

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 250-300 g blandede friske danske bønner
  • 200 g små solmodne tomater
  • Et bundt basilikum
  • God olivenolie
  • 100-150 g god bøffelmælksmozzarella
  • Lagret balsamico

Sådan gør du

  • Vask bønnerne og skær en lille smule af enderne, hvis det er nødvendigt.
  • Kog bønnerne i ca. 5-7 min. i saltet vand. De er færdige, når de er møre, men stadig har bid.
  • Kom bønnerne over i en skål koldt vand for at stoppe kogningen.
  • Dryp bønnerne godt af på et tørt klæde, køkkenrulle e.l. og skær dem ud i mindre stykker.
  • Skær de små tomater ud i halve eller kvarte og kom dem op i en skål med de udskårne bønner.
  • Hak eller riv basilikumen ud i grove stykker og kom det op til bønner og tomater.
  • Tilsæt et godt skvæt god olivenolie og lidt salt og vend det hele forsigtigt sammen.
  • Fordel salaten på et fad og riv små stykker af mozzarella ud over.
  • Dryp til sidst en smule god lagret balsamico (eller anden lagret eddike) udover salaten.

Noter

Server f.eks. bønnesalaten til en langtidsstegt lammekølle, en grillet kalveculotte, et braiseret spidsbryst eller et andet godt stykke kød.