Hjemmelavet knækbrød - en nem opskrift på knækbrød

Opskriften giver ca. en bradepandefuld hjemmelavet knækbrød.
Ret: Bagværk
Køkken: Nordisk
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl hørfrø
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1,75 dl rugmel
  • 1 dl koldt vand
  • ½ dl olie (jeg bruger en blanding af solsikke- og olivenolie)
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. ½ cm tykkelse.
  • Fjern det øverste lag bagepapir, og læg bagepapiret med den udrullede dej over på en bradepande. Skær knækbrødene ud i den ønskede størrelse med en skarp kniv.
  • Bag knækbrødene ved 200 grader i 15-20 minutter, til de begynder at blive let gyldne.
  • Lad dem køle af på en bagerist, og knæk så brødene fra hinanden.

Noter

Knækbrødene kan varieres alt efter, hvilke kerner du har lyst til at komme i. Du kan også prøve dig frem med krydderier såsom fennikelfrø eller rosmarin.
De kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge.