Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 nakkekoteletter
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g jordskokker
  • 1-2 æbler
  • 1 bundt salvie (gerne frisk, men tørret kan også bruges)
  • 1 dl æblemost

Sådan gør du

  • Krydr koteletterne med salt og peber og pak dem ind i parmaskinke med masser af salvie.
  • Ordn grøntsagerne og æble, og skær dem lidt groft ud.
  • Kom grøntsager og æble op i et ildfast fad med et godt skvæt olivenolie, og krydr med salt og peber. Tilsæt evt. også et håndfuld grofthakket salvie.
  • Vend det hele godt sammen, tilsæt æblemost og læg koteletterne oven på grøntsagerne.
  • Bag i 45-60 min. ved 200 grader alt efter størrelse/tykkelse på koteletterne.

Noter

Server evt. med koldhævede flutes eller andet godt brød.