Langtidsstegt lammekølle med rosmarin i ovn

Vær opmærksom på, at man ikke får en rosastegt lammekølle med denne opskrift, men derimod en utrolig mør og lækker lammekølle. Serveres lammekøllen som en del af et større påskebord, vil jeg gætte på, at der er til 8-10 personer. 
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 lammekølle med ben på ca. 2 kg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2-3 rødløg
  • 1-2 hele hvidløg
  • Et bundt rosmarin
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,5 dl balsamico

Sådan gør du

  • Dup lammekøllen tør med lidt køkkenrulle og rids den med en skarp kniv.
  • Læg den i en bradepande, hæld olivenolien udover, krydr med salt og peber og gnub det godt ind i lammekøllen.
  • Skær rødløgene i kvarte, fjern det værste skræl fra hvidløgene og halver dem og fordel det i bradepanden sammen med rosmarinen.
  • Har du en bradepande med rist ligesom jeg, så kan du lægge lammekøllen på den, men ellers lægger du bare lammekøllen ned i bradepanden.
  • Hæld rødvin og balsamico ved og steg lammekøllen i ovnen i ca. 4-5 timer ved 150 grader. Husk at kig til lammekøllen en gang imellem og hæld gerne lidt af væden henover kødet. Hold øje med om bradepanden koger tør og tilsæt evt. et par dl vand, hvis det bliver nødvendigt.
  • Tag lammekøllen ud af ovnen og lad den hvile 15-20 min. inden servering.

Noter

Skær eller pil det møre kød af lammekøllen og server det som del af et større påskebord f.eks. sammen med syltede grønne tomater, bagte rodfrugter og et godt focaccia eller koldhævet flute. Der er ikke noget bedre end lidt god brød, som man kan sidde og dyppe i den dejlige sky, og de bagte rødløg. Man kan også gøre som mig og servere lidt nye kogte kartofler og en fennikel-/aspargesråkost til - mulighederne er mange!