Skindstegt sandart med ærter og trøffel

Jeg brugte frosne ærter til ærtesuppe og ærtepure, men det bliver selvfølgelig kun bedre af at bruge friskbælgede.
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Ærtesuppe

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl hvidvin
  • 125 g ærter
  • 2,5 dl fiskefond, kan erstattes med en let hønsefond
  • 0,25 dl piskefløde
  • Friskpresset citronsaft

Ærtepuré

  • 150 g ærter
  • En go’ klat smør
  • Lidt friskpresset citronsaft

Skindstegt sandart

  • 4 stykker sandartfilet med skind, 70-75 g fisk pr. mand
  • 50 g friskbælgede ærter
  • Masser af frisk sommertrøffel

Sådan gør du

Ærtesuppe

  • Snit løg og hvidløg fint og sauter dem i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten helt ind.
  • Tilsæt ærter og fiskefond og lad det simre under låg i 5-10 min. Kom det hele op i en blender og giv det en ordentlig tur til suppen er helt glat.
  • Kom ærtesuppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Ærtepuré

  • Tilbered ærterne kort (jeg gav dem et par minutter i mikroovnen med lidt vand, men man kan også give dem en tur i en gang kogende vand) og giv dem en tur i minihakkeren, eller mos dem med en gaffel sammen med smørret.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.

Skindstegt sandart

  • Soigner fisken og fjern evt. skæl fra skindsiden. Lav et par lette snit i skindet, vend fileterne om og krydr kødsiden med salt og peber. Lad fisken stå ved stuetemperatur i ca. 30 min. inden den steges.
  • Varm en slip-let pande godt op, tilsæt et skvæt olie og læg sandartfileterne på med skindsiden nedad. Læg et let pres på fileterne, så hele skindsiden får kontakt med panden.
  • Steg fisken på skindsiden til den er næsten færdig, vend fisken om og gi’ den et par sekunder på kødsiden inden den tages af panden.
  • Kom en go’ klat smør på panden, og vend de friskbælgede ærter rundt på panden i ca. 30 sek. og krydr med lidt salt.

Noter

Anret en klat ærtepuré på hver tallerken, læg fisken ovenpå, hæld suppe ved og kom en skefuld ærter over. Riv rigeligt trøffel udover og drik et godt glas hvidvin til.