Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce


Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Brødkrummer

  • 1-2 skiver lyst, daggammelt brød
  • Olivenolie
  • Salt

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 3 spsk. tomatpure, ca. 90 g
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Evt. balsamico

Ricottafyld

  • 100 g champignoner
  • 250 g ricotta
  • 75 g brødkrummer
  • 1/2 citron, saft og skal heraf
  • Lidt friskhakket timian

Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce

  • 2 auberginer, der skal bruges ca. 14 skiver i alt
  • 1 portion ricottafyld
  • 1 portion tomatsauce
  • 1-2 dl piskefløde

Sådan gør du

Brødkrummer

  • Skær brødet i mindre stykker og vend det med olivenolie og salt i en skål.
  • Fordel brødstykkerne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader til de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. undervejs.
  • Lav croutonerne til brødkrummer i en morter, foodprocessor, e.l. og sæt til side til ricottafyldet.

Tomatsauce

  • Snit løg og gulerod helt fint, og sauter det i et godt skvæt olivenolie i ca. 5-10 min.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med i ca. 5 min.
  • Tilsæt hvidløg og flåede tomater, læg låg på og lad det simre i ca. 15-20 min.
  • Smag til med salt, peber og balsamico

Ricottafyld

  • Rens og hak champignonerne fint og rist dem på en panden i et godt skvæt olivenolie sammen med en kvist timian. Krydr med lidt salt og peber.
  • Lad de stegte champignoner køle lidt af og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Fyldt augergine med ricotta i tomatsauce

  • Skær auberginen i ca. 5 mm tykke skiver, salt skiverne på begge sider og lad dem trække i en times tid i f.eks. et dørslag eller en si, så væsken kan løbe fra.
  • Skyl og tør auberneskiverne og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie.
  • Når aubergineskiverne er stegt og kølet lidt af, lægges der en skefuld fyld på hver, og de rulles sammen til små ruller.
  • Kom tomatsaucen i en bradepande og læg de små aubergineruller ovenpå. Kom ca. en spiseskefuld piskefløde over hver rulle sæt bradepanden i ovnen i ca. 20-30 min. ved 225 grader.
  • Riv masser af god lagret parmesan udover og server evt. en simpel salat med vinaigrette til.

Noter

Server evt. en simpel salat med en syrlig vinaigrette til.