Syltede drueagurker med krondild - opskrift på drueagurker

Opskriften giver ét glas syltede drueagurker på 1 liter, og så kan du selv gange op alt efter, hvor stor en portion du vil lave. Drueagurkerne kan købes ved velassorterede grønthandlere.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 750 g drueagurker
  • 0,5 l vand
  • 50 g salt

Krydderier og syltelage til et sylteglas på 1 liter

  • 1-2 dildkroner
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 10-20 sorte peberkorn
  • 1 tørret birds eye chili (kan udelades)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg, skåret i skiver
  • 4 dl lagereddike, økologisk
  • 200 g sukker
  • Evt. vodka e.l. til at skylle det skoldede glas

Sådan gør du

Udvanding

  • Skyl drueagurkerne grundigt og prik dem med en gaffel/kødnål.
  • Kog vand og salt op til saltet er opløst, lad lagen køle af og hæld den så over agurkerne. 
  • Læg en tallerken eller lignende oven på agurkerne for at holde dem under vandet og sæt dem på køl til dagen efter. De skal trække ca. 12-24 timer. 
  • Dagen efter kasseres saltlagen og drueagurkerne skylles.

Syltning

  • Skold sylteglasset med kogende vand, sæt det på hovedet på et viskestykke og lad det dryppe lidt af. Skyld evt. også glasset med vodka e.l. for at sterilisere det.
  • Kom alle krydderierne i glasset og fyld det op med de skyllede drueagurker.
  • Kog eddike og sukker op og fyld glasset med drueagurker helt op. Det er vigtigt, at syltelagen er kogende, når den bliver hældt på glasset, og at glasset bliver fyldt helt op. Luk glasset til med det samme.

Noter

Lad de syltede drueagurker trække i ca. 4 uger inden der tages hul på dem. I uåbnet stand kan drueagurkerne holde sig i mange måneder, hvis de opbevares et mørkt og køligt sted - gerne i køleskabet, men det mørkt skab kan også gå an.
Når glasset er åbnet skal det opbevares på køl, og jeg vil gætte på, at det kan holde sig i ca. 1 måned. Brug altid en ren gaffel til at fiske agurkerne op med, og agurkerne skal være dækket af syltelagen.