Vegetarisk

Dampet rosenkål, mandler og brunet smør (reklame)

Udgivet af den 22. februar, 2016 i Vegetarisk | 0 kommentarer

Dampet rosenkål, mandler og brunet smør

Rosenkål er en bitter lille sag, men hvis man tilbereder den nænsomt og giver den noget syre og masser af smør, så kan det smage fantastisk. Forleden lavede jeg denne forret, hvor jeg tog udgangspunkt i en gang dampet rosenkål, som blev serveret med sprøde mandler, høost og brunet smør.

Læs resten af indlægget

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Udgivet af den 6. januar, 2016 i Vegetarisk | 0 kommentarer

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Årets første opskrift bliver en vegetarret i form af stuvet selleri med chili og fennikelfrø, som jeg her serverer med en fyldig salat med hvedekerner, grønkål og æble. Det er et rigtig vintermåltid med masser af smag, så lad dig endelig ikke afskrække af, at retten er vegetarisk. 

Læs resten af indlægget

Chili sin carne – vegetarisk chiligryde

Udgivet af den 14. september, 2015 i Vegetarisk | 0 kommentarer

Chili sin carne - vegetarisk chiligryde

I går aftes var der chili sin carne på menuen herhjemme, hvilket må siges at være ret atypisk taget i betragtning af, at det var søndag. Der plejer den jo at stå på pizza! I går var dog en undtagelse. 

Læs resten af indlægget

Pasta primavera med sommergrønt

Udgivet af den 27. juli, 2015 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk | 0 kommentarer

Pasta Primavera med sommergrønt

Pasta primavera er en skøn pastaret med masser af friske sommergrøntsager, og selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side for tiden, så er der stadig masser af friske sommergrøntsager i supermarkederne. 

Læs resten af indlægget

Falafler i hjemmelavede fladbrød – den bedste opskrift på falafler

Udgivet af den 24. juli, 2015 i Vegetarisk | 4 kommentarer

Hjemmelavede falafler i fladbrød

Falafler, som primært består af kikærter, er nok noget du bedst kender fra den lokale shawarmabiks, men de er faktisk også ret nemme at lave selv. I bund og grund er det nemlig bare en slags krydret, vegetarisk frikadelle lavet på kikærter og masser af krydderier.

Læs resten af indlægget

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Udgivet af den 9. juni, 2015 i Salater, Vegetarisk | 2 kommentarer

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Nænsomt kogte nye danske kartofler med koldt smør og salt er nok noget af det bedste ved sommeren, men de smager nu også skønt i en lun kartoffelsalat med bl.a. danske asparges og sprøde radiser direkte fra haven. 

Læs resten af indlægget

Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Udgivet af den 13. november, 2014 i Vegetarisk | 0 kommentarer

Vegetarcurry med kokosmælk og chapati brød

En god vegetarcurry med rodfrugter gør sig rigtig godt til det kedelige, grå efterårsvejr, som der er for tiden. Der er noget hyggeligt over en god curry, som man sidder og skovler op på sit chapatibrød, mens man får lidt fedtede fingrer – og så smager det også vildt godt! 

Læs resten af indlægget

Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce

Udgivet af den 11. september, 2014 i Vegetarisk | 2 kommentarer

Aubergine med ricotta i tomatsauce

Aubergine er typisk brugt i moussaka eller ratatouille, men kan også sagtens bruges i mange andre sammenhænge. Her har jeg lavet små ruller af aubergine med ricotta i en lækker og intens tomatsauce med masser af friskrevet parmesan ved servering. 

Læs resten af indlægget