Grøntsager

Bagt græskar med burrata og hasselnødder

Udgivet af den 8. oktober, 2019 i Grøntsager, Vegetarisk | 3 kommentarer

Bagt græskar med salvie, burrata og hasselnødder

Græskar er virkelig en skøn og nærende grøntsag, der kan bruges til et væld af retter. Ofte bliver græskar brugt til græskarsuppe, hvilket bestemt også smager dejligt, men græskar kan meget andet end det. Her i weekenden serverede jeg denne forret med skiver af bagt græskar med salvie, den lækre italienske friskost burrata og hasselnødder. Simpelt og utrolig lækkert!

Læs resten af indlægget

Brændende kærlighed med bagte porrer og rygeost (reklame)

Udgivet af den 8. september, 2019 i Grøntsager | 0 kommentarer

Brændende kærlighed med bagt porre og rygeost

Indlægget er udgivet i samarbejde med Ost & Ko.

Brændende kærlighed er god, klassisk, dansk husmandskost, når det er bedst. Det er dejlig hverdagsmad – især nu når det endelig er blevet efterår – der både er nemt og lækkert. Jeg har dog tilladt mig at lave lave min egen fortolkning af retten og har i den forbindelse smidt lidt rygeost i kartoffelmosen samt tilføjet en gang bagte porre med æbleeddike, hvilket retten bestemt ikke er blevet ringere af.

Læs resten af indlægget

Bagt blomkål med chorizo, grønkål og citron

Udgivet af den 8. august, 2019 i Grøntsager | 0 kommentarer

Bagt blomkål med chorizo, grønkål og citron

Noget af det bedste ved sommeren er alle de skønne grøntsager, der er til rådighed. Først er der asparges, radiser, nye kartofler, sommergulerødder osv., og så i løbet af sommeren kommer der bl.a. forskellige sommerkål, majs og bønner. Det er fantastisk! Da vi var på torvet i lørdags, købte vi bl.a. et fint lille blomkål samt noget af det første danske grønkål, hvilket der endte med at komme denne opskrift på bagt blomkål med chorizo og grønkål ud af.

Læs resten af indlægget

Stegte kantareller med nye ærter og kartofler

Udgivet af den 30. juli, 2019 i Grøntsager, Tilbehør | 0 kommentarer

Stegte kantareller med ærter, løg og kartofler

Kantarelsæsonen er over os, og det er bare skønt, omend det faktisk har været lige lovlig tørt til kantareller på det seneste. I starten af juli bankede det pludselig på døren, og der stod en af vores naboer med en kurvfuld kantareller. Hun havde plukket flere end de selv kunne fortære og kunne godt bruge lidt ny inspiration til, hvad man kan bruge kantareller til. Det er der så kommet denne opskrift på stegte kantareller med nye ærter og kartofler ud af.

Læs resten af indlægget

Syltede grønne tomater med vanilje

Udgivet af den 20. august, 2017 i Grøntsager, Tilbehør | 21 kommentarer

Syltede grønne tomater med vanilje

I går, da jeg var på torvet i Odense, købte jeg en posefuld grønne tomater, som jeg derefter tog hjem og syltede nogle af. I min familie har vi aldrig haft tradition for at lave eller spise syltede grønne tomater, men jeg har altid hørt godt om det, så da jeg gik forbi en stor kasse flotte grønne tomater på torvet kunne jeg ikke modstå fristelsen.

Læs resten af indlægget

Græskarrisotto med salviepesto – lækker efterårsrisotto

Udgivet af den 17. november, 2016 i Grøntsager, Pizza, pasta og ris, Vegetarisk | 0 kommentarer

Græskarrisotto med salvie - nem og lækker efterårsmad

Risotto er altså bare godt! Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det fantastisk. Og denne græskarrisotto med salvie er bestemt ingen undtagelse. Græskar og salvie smager nemlig rigtig godt sammen. 

Læs resten af indlægget

Lun salat med græskar, grønkål og fennikel

Udgivet af den 31. oktober, 2014 i Grøntsager, Salater | 0 kommentarer

Salat med græskar, grønkål og fennikel

Efteråret bringer mange skønne grøntsager med sig, heriblandt græskar og grønkål. En god cremet græskarsuppe smager skønt, men græskar kan f.eks. også sagtens bruges i salater. Her har jeg lavet en lun salat med græskar, grønkål og fennikel. 

Læs resten af indlægget

Syltede drueagurker med krondild – opskrift på drueagurker

Udgivet af den 22. august, 2014 i Grøntsager, Tilbehør | 6 kommentarer

Syltede drueagurker med krondild

Sensommeren er over os, og det betyder, at der skal syltes og ingen syltning uden syltede drueagurker! Jeg er ret glad for syltede drueagurker, så selvom jeg i år har syltet en lidt større portion, så holder de desværre nok ikke helt til næste år. 

Læs resten af indlægget

Græskarsuppe med chili – nem og lækker opskrift

Udgivet af den 11. november, 2010 i Grøntsager, Supper | 0 kommentarer

Opskrift på græskarsuppe med chili og ingefær

Supper er en af de dejlige ting ved efterår og vinter, og her er en god cremet græskarsuppe med chili og ingefær bestemt ingen undtagelse. Ikke at man ikke kan spise suppe resten af året, men det fungerer bare bedre med en varm suppe, når det er koldt udenfor.

Læs resten af indlægget