Panna cotta med brombærpuré

Udgivet af den 20. februar, 2013 i Desserter og kager


Panna cotta

Panna cotta er en utrolig lækker og simpel dessert, der oprindeligt stammer fra Italien. Forleden da der var bøf med hjemmelavet bearnaisesauce på menuen besluttede vi os for, at vi også ville have en lille dessert, og her faldt valget på en klassisk panna cotta. Vi havde en pose brombær liggende i fryseren fra i sommers, som endte med at blive brugt som “topping” i form af en puré.

Læs også: Opskrift på hjemmelavede romkugler

Brombærrene var frosset ned i poser med 200 g i hver, så vi lavede bare puré af alle 200 g. Dette resulterede i, at der var alt for meget brombærpuré, og som du kan se på billedet ovenfor, kom der også rigeligt ovenpå vores panna cotta.

 

Panne cotta – en simpel dessert

Til selve panna cotta’en skal der faktisk kun bruges 4 ingredienser, hvoraf sukkeret med stor sandsynlighed allerede står i skabet hjemme hos de fleste. Så udover at være en nem dessert er den også ret billig at lave.

Læs også: Brombærtrifli med hjemmelavede makroner

Som du kan se på billedet, så valgte vi at servere panna cotta’erne i to glas, men man kan også sagtens lade dem sætte sig i nogle små forme og vende dem ud på en tallerken inden servering – i så fald vil jeg nok bare servere brombærpuréen ved siden af og uden husblas. Derudover kan man jo eksperimentere med at lave panna cotta tilsat forskellige smagsstoffer, som f.eks. lakridspulver eller kanel.

Panna cotta

Panna cotta med brombærpuré


Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Panna cotta

  • 1 blad husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 20 g sukker
  • 1 stang vanilje

Brombærpuré

  • 1 blad husblas
  • 100 g brombær
  • 40 g sukker
  • 1 stjerneanis (kan udelades eller erstattes af et andet krydderi)

Sådan gør du

Panna cotta

  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas evt. kornene sammen med lidt af sukkeret så de ikke klumper for meget.
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stænger op i en gryde og kog det op.
  • Tag gryden af varmen og udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
  • Tag vaniljestængerne op af fløde, afdryp husblassen ved at knuge den i hånden og rør den ud i fløden.
  • Fordel panna cotta'en i to glas og sæt dem på køl indtil de har sat sig (min. 2-3 timer).

Brombærpuré

  • Kom brombær, sukker og stjerneanis i en gryde, læg låg på og tænd for middel varme.
  • Lad det simre under låg i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen, tag stjerneanis'en op og giv det en tur med stavblenderen.
  • Udblød husblassen i ca. 5 min., afdryp den ved at knuge den i hånden og rør den ud i puréen.
  • Når panna cotta'en har sat sig, fordeles en passende mængde af den afkølede brombærpuré i de to glas, som sættes på køl i yderligere et par timer.

Noter

Vent evt. med at hælde fløden i glas/forme til lige før den begynder at sætte sig for at undgå, at vaniljekornene falder til bunds. Glassene/formene kan evt. også køles ned inden fløden hældes over i. Tag gerne panna cottaen ud af køleskabet ca. 30 min. før servering.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.