Grillede asparges med fjordrejer og vinaigrette

Udgivet af den 14. maj, 2012 i Fisk og skaldyr


Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Aspargessæsonen plejer ikke at vare meget mere end halvanden til to måneder. Man siger den går fra starten af maj til Skt. Hans, men det varierer selvfølgelig alt efter, hvordan vejret er. Når sæsonen ikke er længere, så er det bare med at få spist nogle asparges i den periode – både de hvide og de grønne. 

Læs også: Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Sæsonen for ramsløg er så småt ved at være slut, hvilket betyder, at de er begyndt at blomstre. Dette kan man ligeså godt udnytte, da blomsterne er rigtig fine til pynt, men også fulde af ramsløgsmag.

Grønne asparges

Da det ikke ligefrem har været grillvejr på det sidste, blev aspargesene grillet på min støbejernsgrillpande, men ellers vil det være oplagt at smide dem på grillen.

Grillede asparges

Ligesom til retten med kogte fjordrejer og asparges med ramsløgshollandaise drak vi også til denne ret en Grüner Veltliner fra Johann Topf, Kamptal i Østrig – den kan du læse mere om det andet indlæg. Den gik helt perfekt til denne ret, så den kan jeg med stor fornøjelse anbefale. Vinen kan også sagtens drikkes uden mad, og er go’ value for money (100,-/flasken), som jeg også har nævnt i det tidligere indlæg.

Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Grillede asparges og fjordrejer med vinaigrette

Se hvordan du koger og piller fjordrejer her. Og husk endelig at gemme skallerne til fjordrejebisque, som kan laves på samme måde som en jomfruhummerbisque.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Forret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Vinaigrette med æg

  • 1 hårdkogt æg
  • 2 spsk. æblecidereddike eller anden god lys eddike
  • 2 spsk. god koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. dijonsennep

Grillede asparges og fjordrejer

  • 80-100 g pillede fjordrejer
  • 4-6 hvide asparges
  • 4-6 grønne asparges
  • En håndfuld blandede urter jeg brugte ærteskud, ramsløgsblomster og radisespirer

Sådan gør du

Vinaigrette med æg

  • Pisk alle ingredienser på nær af ægget godt sammen, så det tykner lidt.
  • Pil og hak det hårdkogte æg relativt fint og rør det i vinaigretten.
  • Smag til med salt og peber.

Grillede asparges og fjordrejer

  • Skræl de hvide asparges og skær 1-2 cm. af bunden.
  • Knæk enderne af de grønne asparges og skyl dem godt og grundigt.
  • Varm en grillpande godt op (eller brug grillen, hvis vejret er til det).
  • Kom lidt olie på grillpanden eller pensl aspargesene.
  • Kom de hvide asparges på først, da de skal ha' længst. Grill dem 1-2 min. på hver side, og kom de grønne asparges på til sidst og grill dem til de får lidt farve på hver side.
  • Når aspargesene er færdige, anrettes de på en tallerken med fjordrejerne oven på. Krydr med salt og peber.
  • Kom et par skefulde dressing udover og pynt til sidst med de friske urter.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.