Franske Fristelser på Kok & Vin

Udgivet af den 5. september, 2014 i Restaurantbesøg


Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Snacks, sardiner, blå kartoffelchips

I sidste uge var der Odense Film Festival, og i den forbindelse havde Maiken og jeg købt billet til arrangementet “Franske Fristelser” på Kok & Vin. Det var ét af tre arrangementer, hvor Odense Film Festival havde kombineret mad og film. 

Franske fristelser-002Franske Fristelser på Kok & Vin - Live Jazz

Jazz og snacks

Vi ankom til Kok & Vin sidst på eftermiddagen og blev budt velkommen med live jazz i den lille gård, lidt snacks og cava. Vi undrede os lidt over, at der blev serveret cava (altså spansk mouserende vin) som velkomstdrink til en fransk aften, men det smagte nu meget godt.

Læs også: Falsled Kro – en rejse værd

Af snacks blev vi budt på små sardinmadder bestående af et stykke sprødt, lyst brød med sardiner, rygeost, radise og dild og masser af hjemmelavede kartoffelchips af blå kartofler og en lækker mayo til at dyppe i. Sardinmadderne smagte skønt, og hjemmelavede chips og mayo går man aldrig galt i byen med.

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Snacks, sardiner, blå kartoffelchips

Amélie fra Montmatre

Efter vi havde fået stillet den værste sult med snacks og cava, blev vi budt ned i kælderen, hvor vi skulle se Den Fabelagtige Amélie fra Montmatre (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain), som er en ærkefransk film, der handler om den parisiske Amélie, som beslutter sig for – ubemærket og på mystisk vis – at rette op på andres tilværelse; til det bedre, hvis folk har gjort sig fortjent til det, og til det værre, hvis en person har opført sig dårligt overfor sine medmennesker. Jeg synes, at det er en rigtig skøn, fransk film, som egentlig ikke har så meget med mad at gøre, men den franske stemning i filmen var en fin opvarmning til den franske mad, som ventede os efterfølgende.

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Brandade med torsk og fennikelsalat

Brandade a la Kok & Vin

Efter lidt snacks og cava og et par timers filmvisning i kælderen, så var det vist også ved at være tid til at få noget mad (og vin!). Vi gik alle tilbage op i restauranten, og efter kort tid kom der vand, brød og smør på bordet, og der blev skænket en rosévin fra Languedoc i glassene. Brødet havde en saftig krumme og en knasende sprød skorpe og smagte ligeså godt som sidst vi besøgte Kok & Vin.

Læs også: Brandade med fennikel, kærnemælk og dildolie

Der gik ikke længe før, at forretterne blev serveret, og her stod den på brandade, som er kartoffelmos rørt med saltet og letrøget torsk (mener jeg) og masser af olivenolie. Her blev den serveret med en sprød fennikelsalat, muslingeskum og karse på toppen. Det var en rigtig lækker brandade, der smagte fantastisk sammen med muslingeskummet og den friske og sprøde fennikelsalat.

Vinen var en klassisk, fedmefyldt, sydfransk rosévin med masser af fylde. Den smagte rigtig godt og fungerede også fint til forretten.

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Confit de Canard, polenta, majs, squash, sauce a l'orange

Confiteret and a l’Orange

Til hovedret fik vi confit de canard, som er andelår kogt/syltet i eget fedt. Jeg elsker and, og jeg synes, at det er synd, at det stort set kun er til Mortens aften og jul, at man spiser and, så det var en dejlig overraskelse at få serveret et godt stykke confit de canard. Andelåret var stegt sprødt inden servering og blev serveret med polenta, majs, courgette og appelsinsauce. Jeg har altid været lidt skeptisk overfor hele konceptet med appelsinsauce, men det fungerede faktisk rigtig godt  i denne servering.

Læs også: MASH Odense – amerikansk bøfhus i særklasse

Det var en rimelig tung hovedret, og personligt savnede jeg lidt et syrligt element til at bryde med den fede and og polenta. Heldigvis fik vi serveret en kraftig spansk rødvin til, som havde masser af fylde og tannin, der gav den fede and lidt modspil.

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Crème Brûlée med hindbær og blåbær

Film og mad med Kok & Vin og Odense Film Festival (OFF)

Aftenen nærmede sig efterhånden sin ende, og det var ved at være tid til dessert, og hvad er mere oplagt end en klassisk crème brûlée. Under en håndfuld friske hindbær og blåbær og et låg af sprød karamel gemte der sig en perfekt cremet crème brûlée. Konsistensen var lige som den skulle være, og sammen med den sprøde karamel og de friske, let syrlige bær var det en himmerigsmundfuld uden lige. Til crème brûléen fik vi skænket et glas sydfransk dessertvin, som gik rigtig fint til den klassiske franske dessert.

Læs også: Restaurant Aro – hygge og velsmag i det gamle autoværksted

“Franske Fristelser” var et rigtig fint arrangement, og personligt synes jeg, at det er dejligt, at Odense Film Festival havde valgt at lave arrangementer, hvor man kombinerer film, mad og vin. Maden på Kok & Vin var rigtig dejlig og fyldt med velsmag, og vinene var fint afstemt til maden. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har spist på Kok & Vin, og hvis Odense Film Festival stabler lignende arrangementer på benene næste år, så er der ingen tvivl om, at jeg skal med.

Kok & Vin ligger i St. Gråbrødrestræde i hjertet af Odense, og du kan læse mere på deres hjemmeside på kokogvin.dk.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.