En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Udgivet af den 27. november, 2013 i Events | 4 kommentarer


En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Sous vide har længe været forbeholdt professionelle kokke, men er i højere grad ved at være mere tilgængeligt for den almene bruger. De seneste par år er både vakuumpakkere, temperaturstyrede vandbad og andet sous videudstyr begyndt at dukke op hos større producenter som f.eks. OBH Nordica og nu også Electrolux. 

Electrolux er dog gået lidt en anden vej. De har lanceret en såkaldt sous vide-kombidampovn i deres Inspiration Range-serie, der giver mulighed for at tilberede sous vide ned til 50 grader med 1 grads intervaller. Derudover er der også mulighed for bare at bruge dampfunktionen i ovnen, hvilket f.eks. er genialt til brød.

I anledningen af Mortens Aften var jeg samme med en håndfuld andre bloggere inviteret til en aften i sous videns tegn hos Johan Bülow sammen med michelin-kok David Johansen fra Kokkeriet. Sammen med de andre bloggere blev der tilberedt en 3-retters menu, som David Johansen havde forberedt, men inden vi gik igang med madlavningen var der selvfølgelig champagne og to små hapsere.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

En kok fra Electrolux havde lavet en lille hapser bestående af confiteret and rørt med foie gras, som var paneret og friturestegt. Denne lille hapser blev serveret med æble, svampe og lakrids og kan ses på billedet ovenfor.

David Johansen havde som sagt også lavet en lille hapser i form af jomfruhummer og vagtelæg tilberedt sous vide, serveret med en kraftig skaldyrsmayo og blomster (se billedet nedenfor). Begge dele smagte super lækkert!

De tre retter, som vi skulle lave, blev selvfølgelig alle lavet vha. Electrolux’ sous vide-kombidampovne, som faktisk gjorde det ret godt. Mens maden var i ovnen, fik vi da også lige en lille rundtur i lakridshimlen aka. Johan Bülows produktion, hvilket var rigtig spændende og fyldt med smagsprøver!

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Jomfruhummer og vagtelæg tilberedt sous vide, serveret med en kraftig skaldyrsmayo og blomster.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Mette (Becauseitmatters) og jeg er ved at gøre hjertesalaten klar til at blive vakuumpakket.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Forretten anrettes.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Forret: Hjertesalat, løjrom, blanquette med rygeost og agurk.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Aftenens stjerner aka. Electrolux sous vide-kombidampovne (og Thomas (Madet mere) i fuld march fremad)

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Og så blev det tid til at sætte sig ned og nyde forretten.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Thomas (Madet mere), Anders (Gastromand.dk) og David Johansen i fuld gang med hovedretten.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Hovedret: And i egen bouillon med lakrids, letrøget lever, selleri, løg og fennikel.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Der skulle selvfølgelig også leges med lidt flydende nitrogen.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Desserten anrettes med flydende saltkaramel.

En aften med Electrolux, sous vide og lakrids

Dessert: Pocheret pære med frossen jernurt og lun saltet karamelsauce.

Alt i alt en rigtig hyggelig aften i selskab med dejlige mennesker, lakrids og god mad og vin.

Tak til Thomas (Madet mere), Mette (Becauseitmatter), Anders (Gastromand.dk), Allan (Bungalow5), Louise (Louises madblog), Malou (Klidmoster.dk), Philip, David Johansen, Johan Bülow og ikke mindst Electrolux for en rigtig god aften.

Alle billeder i dette indlæg er leveret af Electrolux.

Hvad er dine erfaringer med sous vide?

4 Kommentarer

  1. Selvtak! Det var sgu hygge:)

    • Ja, det må du nok sige, omend de 3 timers transport hjem var lidt træls 🙂

  2. Det ligner en god aften.
    Hvor finder jeg opskrifter henne?

    Slainte!

    • Det var skam også en rigtig god aften 🙂 Jeg har valgt ikke at poste opskrifterne, da det bare ville være en kopi af David Johansens opskrifter, men nogle af elementerne er bestemt noget jeg vil bruge i fremtidige opskrifter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!