Sous vide har længe været forbeholdt professionelle kokke, men er i højere grad ved at være mere tilgængeligt for den almene bruger. De seneste par år er både vakuumpakkere, temperaturstyrede vandbad og andet sous videudstyr begyndt at dukke op hos større producenter som f.eks. OBH Nordica og nu også Electrolux.
Electrolux er dog gået lidt en anden vej. De har lanceret en såkaldt sous vide-kombidampovn i deres Inspiration Range-serie, der giver mulighed for at tilberede sous vide ned til 50 grader med 1 grads intervaller. Derudover er der også mulighed for bare at bruge dampfunktionen i ovnen, hvilket f.eks. er genialt til brød.
I anledningen af Mortens Aften var jeg samme med en håndfuld andre bloggere inviteret til en aften i sous videns tegn hos Johan Bülow sammen med michelin-kok David Johansen fra Kokkeriet. Sammen med de andre bloggere blev der tilberedt en 3-retters menu, som David Johansen havde forberedt, men inden vi gik igang med madlavningen var der selvfølgelig champagne og to små hapsere.
En kok fra Electrolux havde lavet en lille hapser bestående af confiteret and rørt med foie gras, som var paneret og friturestegt. Denne lille hapser blev serveret med æble, svampe og lakrids og kan ses på billedet ovenfor.
David Johansen havde som sagt også lavet en lille hapser i form af jomfruhummer og vagtelæg tilberedt sous vide, serveret med en kraftig skaldyrsmayo og blomster (se billedet nedenfor). Begge dele smagte super lækkert!
De tre retter, som vi skulle lave, blev selvfølgelig alle lavet vha. Electrolux’ sous vide-kombidampovne, som faktisk gjorde det ret godt. Mens maden var i ovnen, fik vi da også lige en lille rundtur i lakridshimlen aka. Johan Bülows produktion, hvilket var rigtig spændende og fyldt med smagsprøver!
Jomfruhummer og vagtelæg tilberedt sous vide, serveret med en kraftig skaldyrsmayo og blomster.
Mette (Becauseitmatters) og jeg er ved at gøre hjertesalaten klar til at blive vakuumpakket.
Forretten anrettes.
Forret: Hjertesalat, løjrom, blanquette med rygeost og agurk.
Aftenens stjerner aka. Electrolux sous vide-kombidampovne (og Thomas (Madet mere) i fuld march fremad)
Og så blev det tid til at sætte sig ned og nyde forretten.
Thomas (Madet mere), Anders (Gastromand.dk) og David Johansen i fuld gang med hovedretten.
Hovedret: And i egen bouillon med lakrids, letrøget lever, selleri, løg og fennikel.
Der skulle selvfølgelig også leges med lidt flydende nitrogen.
Desserten anrettes med flydende saltkaramel.
Dessert: Pocheret pære med frossen jernurt og lun saltet karamelsauce.
Alt i alt en rigtig hyggelig aften i selskab med dejlige mennesker, lakrids og god mad og vin.
Tak til Thomas (Madet mere), Mette (Becauseitmatter), Anders (Gastromand.dk), Allan (Bungalow5), Louise (Louises madblog), Malou (Klidmoster.dk), Philip, David Johansen, Johan Bülow og ikke mindst Electrolux for en rigtig god aften.
Alle billeder i dette indlæg er leveret af Electrolux.
Hvad er dine erfaringer med sous vide?