Anbefalinger

Restaurant HOS – ambitiøst smørrebrød i Odense

Udgivet af den 7. februar, 2019 i Restaurantbesøg | 1 kommentar

Restaurant HOW, Rødspættefilet med skagensrejer, citronmayonnaise og grillet citron

Jeg har længe ønsket mig et ambitiøst sted, der serverer smørrebrød af høj kvalitet i Odense, og dette ønske er endelig gået i opfyldelse. I fredags åbnede Restaurant HOS nemlig for enden af Kongensgade, der fremover vil servere nutidigt smørrebrød og mindre a la carte-retter.

Læs resten af indlægget

Restaurant Aro – hygge og velsmag i det gamle autoværksted

Udgivet af den 24. juli, 2018 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Restaurant Aro, croquette af and med trøffel

Siden Restaurant Aro slog dørene op i November sidste år, er det hurtigt gået hen og blevet en af de mest populære restauranter i Odense – og det er med god grund, for både mad, vin, service og atmosfære er helt i top. Jeg har indtil videre været forbi Restaurant Aro to gange, siden de åbnede, senest i slutningen af foråret, hvilket du kan læse mere om herunder.

Læs resten af indlægget

Tinderbox 2018 – masser af lækker festivalsmad på andendagen

Udgivet af den 30. juni, 2018 i Festivaler | 0 kommentarer

Tinderbox 2018, Snack & Blues, Fried Chicken Burger

Efter en skøn start på Tinderbox 2018, bød ande dagen på endnu mere lækker musik, solskin, comedy og ikke mindst mad og drikke. Jeg er efterhånden nået det meste af min liste igennem, og jeg kan godt afsløre, at der gemmer sig nogle rigtig gode mad- og drikkeboder på årets Tinderbox. 

Læs resten af indlægget

Tinderbox 2018 – det spiste og drak jeg på første dag

Udgivet af den 29. juni, 2018 i Festivaler | 0 kommentarer

Tinderbox 2018, Jacobsen

I går blev årets Tinderbox skudt i gang, og vejret i Tusindårsskoven kunne man i hvert fald ikke klage over. Solen stod højt på himlen, musikken var fantastisk og øllene kolde. Jeg har selvfølgelig en lang liste over mad- og drikkeboder, der skal besøges, som jeg fik taget hul på i går. Udvalget lader til at være af blandet kvalitet, men der er bestemt en masse godt i mellem samt noget for en hver smag.

Læs resten af indlægget

Det bedste fra Heartland Festival 2018

Udgivet af den 6. juni, 2018 i Festivaler | 0 kommentarer

Heartland Festival 2018, Stedsands in the Woods

Det er næsten ikke til at forstå, at weekenden, og dermed Heartland Festival 2018, er slut for denne gang. Så nu render jeg rundt med festivalblues og tænker tilbage på nogle fantastiske dage. Heartland Festival er en festival uden sammenligning, og jeg vil vove og påstå, at årets festival, som var den tredje af slagsen, er den hidtil bedste. Som du nok har kunne fornemme, hvis du har fulgt med på Instagram, så var det tre dage med den skønneste mad og drikke i lange baner. Madscenen har været i top lige fra det første år, og den er kun blevet bedre og bedre for hvert år, der er gået indtil videre. Så nu går jeg blot og venter på, at det bliver d. 30 maj. 2019, så jeg kan se, hvad næste års Heartland Festival har at byde på. 

Læs resten af indlægget

Heartland Festival – festivalsmad i verdensklasse

Udgivet af den 2. juni, 2018 i Festivaler | 0 kommentarer

Heartland Festival, Musling Bistro, Østers

Efter en forrygende start på årets Heartland Festival med en masse dejlig mad og vin var forventningerne sat højt til andendagen – og jeg skal love for, at de blev indfriet. Dagen i går bød bl.a. på østers, vanvittig lækker sydamerikansk streetfood samt læskende naturvin i lange baner (måske lidt for lange baner…). Madscenen på Heartland Festival er uden sammenligning den bedste jeg har oplevet til dags dato, så har du svært ved at udvælge dagens måltider, så får du her en række gode bud. Fik du ikke læst om første dag på festivalen, så finder du indlægget her.

Læs resten af indlægget

Heartland Festival – mad og drikke efter første dag

Udgivet af den 1. juni, 2018 i Festivaler | 0 kommentarer

Heartland Festival, Tatar med fjordrejer og asparges

Heartland Festival er uden tvivl en af landets mest interessante festivaler når det kommer til mad og drikkevarer. Her finder du nemlig alt lige fra talks og workshops om vilde urter, fynsk whisky, kaffe og chokolade til streetfood og skaldyrsfade fra Bib Gourmand-restauranterne PMY og Musling Bistro samt burgere fra Gasoline Grill, der er kåret til en af verdens bedste burgerbarer af Bloomberg. Så der er uden tvivl noget for enhver smag, og alt sammen i de mest fantastiske omgivelser. Med alle de fantastiske muligheder kan de være svært at vælge – og nå det hele for den sags skyld – men jeg har allerede efter første dag på festivalen været igennem lidt forskelligt, som du kan læse om herunder.

Læs resten af indlægget

Sabi Omakase i Stavanger – norsk sushi i verdensklasse

Udgivet af den 10. maj, 2018 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Sabi Omakase i Stavanger

Tilbage i 2016 skrev min norske bloggerkollega Anders Husa om et besøg på Sabi Omakase. Dette var første gang, jeg hørte om Sabi Omakase, en autentisk Tokyo-style sushibar i Stavanger med plads til blot 10 gæster. Sidste år modtog Sabi Omakase sin første Michelinstjerne og sidenhen har bl.a. den gode Rasmus Palsgård, aka Feinschmeckeren, også skrevet om stedet, hvilket blot gav mig endnu større lyst til at besøge Sabi Omakase. I efteråret sidste år lykkedes det mig at booke to pladser på den eftertragtede restaurant, og her i påsken gik turen endelig til Stavanger. 

Læs resten af indlægget

Nyborg Destilleri – et ambitiøst og råvarebevist køkken

Udgivet af den 4. april, 2018 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Nyborg Destilleri, stenbider og stenbiderrogn

I sommeren 2017 kunne Nyborg Destilleri endelig slå dørene op efter en totalrenovation af lokalerne, hvor statsbanernes gamle togværksteder holdt til i 125 år. Udover en spiritusproduktion lægger Nyborg Destilleri også hus til både en lille butik, hvor man kan købe deres produkter samt en bar/café og ikke mindst en restaurant med høje ambitioner. Selvom bygningerne er blevet totalrenoveret, så har man valgt at være tro mod de historiske bygninger og holdt fast i en rustik indretning, der skaber en utrolig dejlig atmosfære.

Læs resten af indlægget

Restaurant Pasfall – klassisk kogekunst på højt niveau

Udgivet af den 12. december, 2017 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Restaurant Pasfall, jomfruhummer

Restaurant Pasfall har længe haft ry som en af Odenses bedste restauranter, og restauranten har i lang tid stået på min liste over restauranter, jeg gerne ville besøge. Dette fik jeg gjort noget ved, da Maiken og jeg sidste weekend slog et smut forbi til en fantastisk middag. 

Læs resten af indlægget

MASH Odense – amerikansk bøfhus i særklasse

Udgivet af den 5. januar, 2017 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

MASH Odense, Kød, Bøffer, Dry aged, Krogmodnet

I starten af december åbnede den danske bøfkæde MASH deres niende restaurant, nemlig MASH Odense. Foruden fem restauranter i København har MASH også restauranter i både Aarhus, Hamborg og London, og nu var tiden kommet til at åbne i Odense. 

Læs resten af indlægget

Under Lindetræet – klassisk gourmet i hjertet af Odense

Udgivet af den 31. juli, 2016 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Under Lindetræet, Odense, Champagne

Restaurant Under Lindetræet er beliggende i en mere end 200 år gammel bygning lige overfor H.C. Andersens hus midt i Odense. Der er med andre ord lagt op til en oplevelse i skønne omgivelser, når man træder ind af døren. 

Læs resten af indlægget

Restaurant Alchemist & G.H. Mumm

Udgivet af den 6. maj, 2016 i Drikkevarer, Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Restaurant Alchemist, Rasmus Munk

Champagnehuset G.H. Mumm har netop frigivet sine bedste vintage champagner gennem 30 år i en ny Collection du Chef de Caves, og sammen med 14 andre bloggere, jounalister o.l. var jeg inviteret til at smage på vinene i tirsdags. Dette foregik hos den berygtede Rasmus Munk på Restaurant Alchemist. 

Læs resten af indlægget

Ferie i Rom – en guide til mad og drikke i Rom

Udgivet af den 25. april, 2016 i Rejser | 8 kommentarer

Ferie i Rom, Campo de' Fiori, Artiskokker

For små to uger siden pakkede Maiken og jeg kufferten og tog et smut til Rom. Vi snuppede fire overnatninger på en Bed & Breakfast, fik set det meste af Rom og vigtigst af alt: fik spist en masse dejlig mad og drukket en masse vin! 

Læs resten af indlægget

Falsled Kro – en rejse værd

Udgivet af den 28. februar, 2016 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Falsled kro

Falsled Kro har i mange år været blandt Fyns bedste restauranter, og selvom de ikke fik en stjerne i onsdags, så blev de stadig én af de første fynske restauranter, der fik en anbefalelse af Michelinguiden. Dagen efter var jeg et smut forbi den hyggelige landevejskro for at se, hvad de kunne byde på. 

Læs resten af indlægget

Hotel Hesselet – god mad i skønne omgivelser

Udgivet af den 30. september, 2015 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Hotel Hesselet - god mad i skønne omgivelser

I sidste uge var jeg inviteret en tur på Hotel Hesselet at spise sammen med en flok andre bloggere her fra Odense, og det skulle vise sig at være en rigtig hyggelig aften med en masse dejlig mad og vin. 

Læs resten af indlægget

Bar Snik Snak – lækker tapas til frokost

Udgivet af den 14. april, 2015 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Tapas på Bar Snik Snak - grillede padron peber

Udvalget af frokostrestauranter i Odense har længe været domineret af diverse caféer, nogle bedre end andre. Der findes dog enkelte steder, som skiller sig lidt ud, og for et par uger siden stod den på tapas, da Maiken og jeg spiste en dejlig frokost på Bar Snik Snak i Odense. 

Læs resten af indlægget

Goma – japansk gourmet i hjertet af Odense

Udgivet af den 10. februar, 2015 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Goma Odense - to slags østers

Goma har længe været på listen over restauranter, som jeg gerne ville prøve, og dette ønske blev endeligt indfriet, da Maiken og jeg besluttede os for at fejre nytårsaften på Goma, hvilket viste sig at være rigtig godt. 

Læs resten af indlægget

Julefrokost på Restaurant Kronborg

Udgivet af den 3. december, 2014 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Restaurant Kronborg - så er der snaps

Julefrokoster er en obligatorisk del af julen, så da jeg forleden blev inviteret til at prøve Restaurant Kronborgs Julefrokost skulle der ikke meget overtalelse til. Og som til en hvilken som helst anden julefrokost var der både rigeligt mad, snaps og øl, så det skulle vise sig at blive en fornøjelig eftermiddag. 

Læs resten af indlægget

Franske Fristelser på Kok & Vin

Udgivet af den 5. september, 2014 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Snacks, sardiner, blå kartoffelchips

I sidste uge var der Odense Film Festival, og i den forbindelse havde Maiken og jeg købt billet til arrangementet “Franske Fristelser” på Kok & Vin. Det var ét af tre arrangementer, hvor Odense Film Festival havde kombineret mad og film. 

Læs resten af indlægget

Prag III – moderne thai og skøn italiensk mad

Udgivet af den 18. august, 2014 i Rejser | 2 kommentarer

Prag - Sankt Vitus-katedralen

Søndag var vores fjerde dag i Prag, som vi havde besluttet skulle bruges på en tur til Prags borgområde, hvor bl.a. Sankt Vitus-katedralen ligger, så vi tog tidligt afsted og tog med hhv. metro og sporvogn op til borgområdet. 

Læs resten af indlægget

Prag II – tjekkisk mad og fransk gourmet

Udgivet af den 15. august, 2014 i Rejser | 0 kommentarer

The Strahov Monastic Brewery

Tredje dag i Prag (lørdag) tog vi ind til det jødiske kvarter, Josefov, for at se alle de jødiske udstillinger, kirkegård og synagoer etc., men fandt hurtigt ud af, at jøderne holder sabbat om lørdagen, hvorfor alle seværdighederne var lukket. Vi besluttede os for at tage op på Petrin-højen, hvor der bl.a. ligger et kloster og en brewpub, hvor vi kunne få lidt tjekkisk mad til frokost. 

Læs resten af indlægget

Prag I – kolde øl og tjekkisk mad

Udgivet af den 13. august, 2014 i Rejser | 2 kommentarer

Kolde øl og tjekkisk mad

I år havde Maiken og jeg besluttet os for at tage en tur til Prag i vores ferie på trods af, at ingen af os vidste noget som helst om byen. Vi havde begge hørt, at Prag skulle være en enormt flot og rimelig billig by, så vi drog afsted mod Prag for at se, hvad byen havde at byde på, udover tjekkisk mad.

Læs resten af indlægget

Test af den nye Moccamaster Cup One (reklame)

Udgivet af den 30. juli, 2014 i Anmeldelser og tests | 0 kommentarer

Moccamaster Cup One

Som du måske har bemærket, så er jeg lidt af en kaffenørd, og jeg elsker at kræse for min kaffe. Herhjemme brygger vi ofte 1-2 kopper kaffe af gangen, og især Maiken bruger ofte vores store Moccamaster til at brygge én kop kaffe, så da jeg blev tilbudt at teste Moccamaster Cup One, som er en miniudgave af den håndbyggede klassiker, skulle der ikke meget overvejelse til. 

Læs resten af indlægget

Restaurant Lieffroy – gourmet med udsigt

Udgivet af den 20. juli, 2014 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Restaurant Lieffroy - Rosé Champagne, Domaine J. Charpentier

Sidste weekend gik turen til Nyborg for at spise på Restaurant Lieffroy. I starten af marts havde Maiken og jeg været nede og få en 4-retters menu med champagne og vin, og der var vi meget positivt overraskede. Vi besluttede os derfor for at komme tilbage til sommer og forhåbentligt få plads ved de store panoramavinduer ud til Storebælt. 

Læs resten af indlægget

Japansk takeaway fra INSU

Udgivet af den 27. april, 2014 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

 

Japansk takeaway fra INSU

Takeaway er ofte noget som man forbinder med fastfood som pizza, burger og pommes frites, og herhjemme er det noget, som vi primært benytter os af engang imellem, når der er kommet lidt for meget vin indenbords den forgående dag. 

Læs resten af indlægget

“Snaps – Naturen paa flaske” af Rasmus Leck Fischer

Udgivet af den 16. december, 2013 i Anmeldelser og tests | 0 kommentarer

"Snaps - Naturen paa flaske" af Rasmus Leck Fischer

Rasmus Leck Fischer har for nyligt udgivet en ny bog, der ligesom sin forgænger “Ukrudt” opfordrer læseren til at komme ud i naturen og benytte sig af nogle af alle de gratis råvarer. Som titlen på bogen afslører, “Snaps – Naturen paa flaske” så handler det denne gang om snaps. 

Læs resten af indlægget

Copenhagen Cooking på Davids Bistro og No 1

Udgivet af den 12. september, 2013 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Smag på Rhône til Copenhagen Cooking på Davids Bistro og No 1

I forrige uge var jeg blevet inviteret til en fransk dobbeltmiddag på Davids Bistro og Restaurant No 1 – med fokus på Côtes du Rhône vine – i forbindelse med Copenhagen Cooking 2013. Det var Inter Rhône, der havde været så flinke at sende mig en invitation, og man skulle da være et skarn for at sige nej til sådan en invitation. Udover mad og vin en masse var sådan en tur jo også en fin mulighed for at møde nogle af de andre madbloggere. 

Læs resten af indlægget

Brunch på Under Lindetræet

Udgivet af den 8. august, 2013 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Pocheret æg med røget laks og karse - Brunch på Under Lindetræet

I lørdags var Maiken og jeg til brunch på Under Lindetræet i Odenses gamle bydel. Det er en rigtig hyggelig restaurant, som står højt på listen over restauranter, vi gerne vil tilbringe en aften på, men i denne omgang måtte vi “nøjes” med en brunch, hvilket bestemt var en god start på dagen. 

Læs resten af indlægget

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

Udgivet af den 11. juni, 2013 i Restaurantbesøg | 0 kommentarer

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

I starten af maj var jeg så heldig at vinde et gavekort på en middag for to til Restaurant No 61 i en konkurrence med fokus på klimavenlig mad – primært i forbindelse med, at den danske aspargessæson endelig var skudt igang. For et par uger siden var jeg så på Restaurant No 61 og spise med min kæreste Maiken, hvor vi nød en klimavenlig middag. 

Læs resten af indlægget

En aften på Munkebo Kro

Udgivet af den 13. december, 2012 i Restaurantbesøg | 4 kommentarer

En aften på Munkebo Kro

Den 1. oktober overtog Johanne Hyldal og Kim Lundvaldt Munkebo Kro efter Thomas Pasfall, og d. 13. oktober blev dørene slået op igen efter en mindre renovering. Lige siden jeg første gang læste, at kroen ville få et nyt værtspar, har jeg været spændt på, hvad dette ville ha’ af betydning for det høje niveau i køkkenet. Dette var der kun én måde at finde ud af på, så forleden var kæresten og jeg en tur på Munkebo Kro. 

Læs resten af indlægget

Et besøg på Kok & Vin

Udgivet af den 21. november, 2012 i Restaurantbesøg | 4 kommentarer

Kok & Vin

Lige siden drengene bag den anmelderroste Østervemb i Nyborg lukkede ned og åbnede op for Kok & Vin i Odense, har kæresten og jeg haft lyst til at prøve at spise der – i lørdags skulle det så endelig være. Stilen er fransk bistro lidt a’la Restaurant No. 61 med hyggeligt porcelæn, åbent køkken og diverse franske skilte hængende på væggene. Det eneste, der ikke er så heldigt, er beliggenheden, da udsigten byder på et stort beton parkeringshus. Vi sad dog ikke ved vinduet, så jeg skal ikke kunne sige, hvorvidt det er noget, man vil lægge mærke til. 

Læs resten af indlægget

En aften på Retour

Udgivet af den 20. august, 2012 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Retour

Fredag aften var det Retour i Tordenskjoldsgade, der fik lov at stå for vores aftensmad. Da vi planlagde vores lille tur til København og Malmö, havde vi besluttet, at vi skulle spise en frokost på Restaurant Schønnemann, og at vi skulle spise aftensmad på en god restaurant i mellemprisklassen – lige præcis hvilken restaurant tog os lidt tid at beslutte.

Læs resten af indlægget

Restaurant Schønnemann – smørrebrød på højt niveau

Udgivet af den 17. august, 2012 i Restaurantbesøg | 4 kommentarer

Restaurant Schønnemann

Vores tur til København og Malmö blev skudt igang med en frokost på Restaurant Schønnemann på Hauser Plads. Vi havde reserveret bord til kl. 12.00, og ankom små fem minutter før. Vi gik indenfor og blev vist hen til vores bord lige ved vinduet – der var dog ikke den store udsigt, da hele Hauser Plads var en stor byggeplads, men det gjorde nu heller ikke noget, for nu var det smørrebrød, snaps og hygge der var i fokus. Der var ikke ret mange mennesker, da vi ankom, men i løbet af en halv time var der proppet, og stedet summede af go’ stemning.

Læs resten af indlægget

Ferie i Malmö og København

Udgivet af den 14. august, 2012 i Rejser | 0 kommentarer

Maiken og jeg er netop hjemvendt fra fem dage i Malmö og København, hvor vi boede ved et vennepar i Malmö. Billedet ovenfor er af den unikke Turning Torso ved Malmö havn, som med sine 190 m er Skandinaviens højeste bygning, og den øverste etage er roteret 90 grader med uret i forhold til stueetagen.

Læs resten af indlægget

Restaurant No 61 (og vinbar)

Udgivet af den 15. december, 2011 i Restaurantbesøg | 2 kommentarer

Restaurant No 61

Min kæreste og jeg var i starten af december på Restaurant No 61 i Odense og spise. Restaurant No 61 er en lille, hyggelig, rustik restaurant i hjertet af Odense. Maden er inspireret af det klassiske franske landkøkken med udgangspunkt i lokale råvarer af høj kvalitet.

I oktober åbnede de vinbar i lokalerne ved siden af, hvilket jeg er stor tilhænger af – især fordi det er den eneste vinbar, vi har her i Odense.

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris III – franske kager og bistromad

Udgivet af den 25. august, 2011 i Rejser | 2 kommentarer

Ferie i Paris - Maille på Place de la Madeleine

Dette er sidste indlæg om vores ferie i Paris. Mandag morgen gik vi en tur ned af Rue des Martyrs, hvor vi fandt en lille café, der havde morgenmad. Vi fik lidt baguette, en croissant, marmelade og en kop kaffe/te og så var vi fit for fight!

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris II – mere fransk mad og vin

Udgivet af den 21. august, 2011 i Rejser | 4 kommentarer

Paris Eiffeltårnet

Efter et par dage med masser af fransk mad, så startede vi lørdagen med at gå over på den anden side af gaden, hvor der lå en Brioche Dorée, som er en stor kæde af en slags bageri. Der fik vi en kop kaffe og en croissant til morgenmad. Og parisernes måde at drikke kaffe på, er noget anderledes end herhjemme.

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris I – fransk bistromad og kinesisk te

Udgivet af den 13. august, 2011 i Rejser | 3 kommentarer

Paris

Maiken og jeg har været på ferie i Paris, hvor vi har fået masser af fransk bistromad og drukket rigeligt med vin! Det var første gang vi var i Paris, og det er nu en dejlig by. Det kan klart anbefales. Paris er delt op i 20 områder kaldet “arrondisement’er”, hvor 1. arrondisement er Paris centrum. Vi boede lige i udkanten af det 9. arrondisement, tæt på Moulin Rouge og lige syd for Montmatre – ca. 3 km fra centrum.

Læs resten af indlægget