Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Udgivet af den 17. april, 2014 i Pizza, pasta og ris | 0 kommentarer


Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

De næste par dage bliver der nok serveret lammekød i de fleste hjem, og skulle du ha’ en rest lammekød tilovers, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så har jeg alletiders forslag: hjemmelavet pizza med lam! Sammen med lidt soltørrede tomater og en god feta, så udgør dette en rigtig lækker pizza. 

Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af hjemmelavet pizza – og det er selvom, at vi ofte ender med at bruge de samme variationer af topping gang på gang. Variationer som chorizo, champignon og syltet rød peberfrugt, og parmaskinke, oliven og artiskok går ofte igen herhjemme, hvilket egentlig er ganske forståeligt, hvis du spørger mig. Der bliver dog også lavet mere simple pizzaer i stil med pizza bianco.

Pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Jeg prøver dog alligevel at variere det lidt engang imellem. Dels for, at vi ikke skal blive træt af det (som om det nogensinde sker), men også for at prøve lidt nyt. Så da vi i søndags havde en del kød i overskud fra den langtidsstegt lammekølle, som jeg lavede til kæresten og jeg i lørdags, røg det selvfølgelig på en gang hjemmelavet pizza – for det meste er søndag nemlig den ugentlige pizzadag herhjemme. Dette resulterede i en af de bedste pizzaer, jeg længe har lavet, og så var det en god måde at få brugt resterne på.

Læs også: Sprød pizza med hjemmelavet tomatsauce og ramsløg

Opskrift på pizza med lam, soltørrede tomater og feta

Opskriften på pizzadej, tomatsauce og langtidsstegt lammekølle finder du links til nedenfor, og resten af opskriften er egentlig bare en liste af toppings til pizzaen. Mængderne afhænger selvfølgelig af, hvor mange pizzaer der skal laves, og hvor meget kød, der er tilovers.

Ingredienser:

Pizzadejen rulles ud og tomatsaucen smøres på.

Fordel de fintsnittede rødløg på pizzaen, dernæst lammekødet, som enten brækkes fra hinanden eller skæres i mindre stykker og til sidst lidt gode soltørrede tomater.

Bag pizzaen ved 275 grader i 5-8 min. til den er færdig.

Når pizzaen er kommet ud af ovnen kommes der feta og frisk oregano/basilikum på, og så er den klar til servering.

God appetit

Hvad er din yndlingstopping på hjemmelavet pizza?

Skriv et svar