Panna cotta med brombærpuré

Udgivet den 20. februar, 2013 i Desserter og kager | 6 kommentarer


Panna cotta

Panna cotta er en utrolig lækker og simpel dessert, der oprindeligt stammer fra Italien. Forleden da der var boeuf bearnaise på menuen besluttede vi os for, at vi også ville have en lille dessert, og her faldt valget på en klassisk panna cotta. Vi havde en pose brombær liggende i fryseren fra i sommers, som endte med at blive brugt som “topping” i form af en puré.

Brombærrene var frosset ned i poser med 200 g i hver, så vi lavede bare puré af alle 200 g. Dette resulterede i, at der var alt for meget brombærpuré, og som du kan se på billedet ovenfor, kom der også rigeligt ovenpå vores panna cotta.

Panna cotta

Til selve panna cotta’en skal der faktisk kun bruges 4 ingredienser, hvoraf sukkeret med stor sandsynlighed allerede står i skabet hjemme hos de fleste. Så udover at være en nem dessert er den også ret billig at lave.

Som du kan se på billedet, så valgte vi at servere panna cotta’erne i to glas, men man kan også sagtens lade dem sætte sig i nogle små forme og vende dem ud på en tallerken inden servering – i så fald vil jeg nok bare servere brombærpuréen ved siden af og uden husblas. Derudover kan man jo eksperimentere med at lave panna cotta tilsat forskellige smagsstoffer, som f.eks. lakridspulver eller kanel.

Opskriften er til 2 personer og brombærrene kan selvfølgelig erstattes med andre bær.

Ingredienser:

  • 1 blad husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 20 g sukker
  • 1 stang vanilje

Brombærpuré:

  • 1 blad husblas
  • 100 g brombær
  • 40 g sukker
  • 1 stjerneanis (kan udelades eller erstattes af et andet krydderi)

Panna cotta:
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas evt. kornene sammen med lidt af sukkeret så de ikke klumper for meget. Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stænger op i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.

Tag vaniljestængerne op af fløde, afdryp husblassen ved at knuge den i hånden og rør den ud i fløden. Fordel fløden i to glas og sæt dem på køl til de har sat sig (min. 2-3 timer).

Tip: vent evt. med at hælde fløden i glas/forme til lige før den begynder at sætte sig for at undgå, at vaniljekornene falder til bunds. Glassene/formene kan evt. også køles ned inden fløden hældes over i.

Brombærpuré:
Kom brombær, sukker og stjerneanis i en gryde, læg låg på og tænd for middel varme. Lad det simre under låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, tag stjerneanis’en op og giv det en tur med stavblenderen.

Udblød husblassen i ca. 5 min., afdryp den ved at knuge den i hånden og rør den ud i puréen.

Når panna cotta’en har sat sig, fordeles en passende mængde af den afkølede brombærpuré i de to glas, som sættes på køl i yderligere et par timer.

God appetit

6 Kommentarer

  1. Kan kun følge dig – det er en utrolig nem og lækker dessert. Jeg plejer at lave den på halv fløde og halv skyr. Så synes jeg den smager knap så fed – og man har endnu bedre samvittighed når man har spist den :-)

    • Det er det nemlig! :)

      Det er sjovt du siger det for jeg overvejede nemlig at lave den med halvt yoghurt naturel, men skyr er også en glimrende idé. Det må jeg prøve næste gang :)

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Tadaaaaa – hjælpen er nær: http://www.becauseitmatters.dk/skyrpannacotta/

    Super fin dessert, du har lavet, Martin.

    Meget smuk, enkel og høj kvalitet.

    MUMS :-)

    • Hej Mette

      Tusind tak :) Det kan være, at jeg skal bruge din opskrift som inspiration næste gang :D Panna cotta er jo bare en skøn dessert!

      Venlig hilsen
      Martin

  3. Lækker lækker dessert,:-) hvor kan man købe de fine glas?

    • Mange tak Linh :)

      De fine glas er fra Spiegelau. Det er fra deres serie Authentis Casual og på billedet er det (så vidt jeg husker) bordeaux rødvinsglassene. Jeg ved at diverse vinhandlere forhandler dem, men jeg har også set Spiegelauglas i f.eks. Inspiration og Magasin.

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>