Lækre klatkager af risengrød

Udgivet af den 25. december, 2013 i Desserter og kager | 0 kommentarer


Lækre klatkager af risengrød

Jeg håber, at I alle har haft en go’ jul, og at I fik kreeret en fantastisk julemiddag. Efter julen står man som regel med en masse rester, og da min kærestes familie har tradition for at få risengrød d. 23. december, så fik vi selvfølgelig en rest med hjem, som vi kunne bruge til klatkager. 

Idag har vi brugt dagen på at slappe af, hvilket bl.a. inkluderer at sidde i sofaen og spise klatkager og drikke kaffe. Har man en rest risengrød stående i køleskabet, som man ikke lige ved, hvad man skal bruge til, så er klatkager en glimrende måde at få brugt denne rest på – og så er det både nemt og hurtigt at lave.

Lækre klatkager af risengrød

Vi fik os en god kop Sidamo fra Øristeriet til, som bare smager skønt! Derudover spiste vi lidt brombærmarmelade til. I denne omgang blev det en færdigkøbt marmelade, men skulle man have lyst til en portion hjemmelavet syltetøj, så kan du finde en opskrift her. Ønsker man en lidt grovere kompot kan man selvfølgelig bare lade være at blende det.

Opskrift på klatkager af risengrød

Opskriften passer fint til to personer som en lille snack/dessert, og giver 8-10 klatkager.

Ingredienser:

  • 400 g risengrød
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • En halv vaniljestang
  • Smør til stegning

Del æggene i blommer og hvider og pisk hviderne stive. Rør risengrøden sammen med æggeblommer, hvedemel, sukker og vanillekorn – mos evt. vanillekornene med lidt af sukkeret først, så det bliver ordentligt fordelt.

Rør ca. en tredjedel af de stive æggehvider godt ud i grødblandingen og vend derefter det sidste æggehvide forsigtig rundt til det er vendt godt sammen.

Steg klatkagerne ved middel varme i en go’ klat smør og server dem med f.eks. brombærsyltetøj.

God appetit

Skriv et svar