Klatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager

Udgivet af den 25. december, 2013 i Desserter og kager | 0 kommentarer

Lækre klatkager af risengrød

Jeg håber, at I alle har haft en go’ jul, og at I fik kreeret en fantastisk julemiddag. Efter julen står man som regel med en masse rester, og da min kærestes familie har tradition for at få risengrød d. 23. december, så fik vi selvfølgelig en rest med hjem, som vi kunne bruge til klatkager. 

I dag har vi brugt dagen på at slappe af, hvilket bl.a. inkluderer at sidde i sofaen og spise klatkager af risengrød og drikke kaffe. Har man en rest risengrød stående i køleskabet, som man ikke lige ved, hvad man skal bruge til, så er klatkager altså en glimrende måde at få brugt denne rest på. Det er både nemt og hurtigt at lave, og så er du også fri for at skulle smide den sidste rest risengrød ud.

Læs også: Krydret julekage med romsmørcreme

Til klatkagerne serverede jeg lidt brombærmarmelade, men man kan selvfølgelig servere, hvilken som helst form for marmelade/syltetøj eller frugtkompot til alt efter, hvad man er i humør til. Jeg kunne f.eks. forestille mig, at det ville smage skønt med en hjemmelavet æblekompot ligesom jeg serverede til mine æbleskiver. I denne omgang blev det en færdigkøbt marmelade, men har du tiden til det, så vil jeg selvfølgelig anbefale at servere en portion hjemmelavet brombærmarmelade til. Det smager altså bare bedre.

Lækre klatkager af risengrød

Lækre klatkager af risengrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Total
 
Opskriften passer fint til to personer som en lille snack/dessert, og giver 8-10 klatkager.
Forfatter:
Opskriftstype: Bagværk
Køkken: Dansk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 400 g risengrød
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • En halv vaniljestang
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Del æggene i blommer og hvider og pisk hviderne stive.
  2. Rør risengrøden sammen med æggeblommer, hvedemel, sukker og vanillekorn – mos evt. vanillekornene med lidt af sukkeret først, så det bliver ordentligt fordelt.
  3. Rør ca. en tredjedel af de stive æggehvider godt ud i grødblandingen og vend derefter det sidste æggehvide forsigtig rundt til det er vendt godt sammen.
  4. Steg klatkagerne ved middel varme i en go’ klat smør og server dem med f.eks. brombærsyltetøj.

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Vurder denne opskrift: